10 unike bildevegger du aldri har sett før!

Å lage den perfekte bildeveggen kan noen ganger være en vanskelig oppgave. Det er flere ting man bør tenke på: å velge den riktige komposisjonen, hvilke rammer en skal bruke, temaet for bildeveggen og til slutt montering.

Det finnes mange ulike måter å lage en fin bildevegg på, og det gjør ikke akkurat oppgaven noe lettere. Hva er den beste løsningen for ditt hjem, og hva passer inn hos deg? Vi deler daglig inspirasjon på sosiale medier (Instagram og Facebook), så dette er et bra sted å starte jakten på den perfekte bildeveggen. I dette blogginnlegget har vi samlet noe av den beste inspirasjonen vi har laget, til nå. Vi har samlet 10 unike bildevegger du aldri har sett før – og best av alt: du kan lage dem selv!

La oss starte med det helt enkle:

1. Bildehyller / bildelister

Vi ser at flere og flere bruker smale hyller, som er designet for rammer, til å vise frem kunsten og bildene sine. Dette er en fin og enkel måte å få frem plakatene på, uten å måtte lage for mange hull i veggen. Det finnes flere måter å gjøre dette på, og vi viser deg noen eksempler!

Dette er en fin og ryddig måte å bruke bildehyller på. Du kan mikse rammer med bøker og annen dekor for å lage et personlig uttrykk, og enkelt bytte om på ting uten å måtte tenke på hullene i veggen. Bildelister lar deg bytte om og forandre etter humør, stil og sesong, hvilket gir deg masse kreativ frihet. Et godt råd: Ikke bruk rammer som er større enn 30×40 cm, da de kan tippe over og ende opp ødelagte på gulvet. Been there, done that! Denne typen bildevegg passer derfor best til mindre posters og bilder, som for eksempel 21×30 cm, 30×40 cm og selvfølgelig Kunstkort!

Dersom du ønsker en renere look, kan du alltids male bildehyllene i samme farge som veggen. Dette gjør at de går mer i ett med veggen og gir et diskré, men stilig uttrykk.

Veggen og hyllene er malt med Jotun Lady Pure Color Supermatt, Dempet Sort

En annen måte å bruke bildelister på er å kun bruke posters. Gi veggene dine et slags, “kiosk” lignende uttrykk ved å plassere bilder og rammer i samme format ved siden av hverandre. Bruk minst to rader med hyller for å fullføre dette uttrykket.

2. Lave vegghyller

Go low! Vi er så vandt til å se vegghyller henge i øyesikte, men vi digger å bryte normene! Plasser en vegghylle lavt på veggen, rett over gulvlistene (eller i alle fall i en høyde slik at støvsugeren kan komme under). Dette gir et urbant, og tøft uttrykk i rommet. Pynt og dekorer hyllen slik du vanligvis ville gjort, men nå har du også muligheten til å gå for store bilder! Avhenging av hvor du plasserer hyllen (på en ledig vegg, under vinduer osv.), har du nå altså muligheten til å gå for store posters som for eksempel 70×100 cm og 100×140 cm! Bilder må absolutt ikke bare henge på veggen, folkens!

Veggen er malt med Jotun Lady Pure Color Supermatt, Green Harmony.

Du kan selvfølgelig også droppe hele vegghyllen, og bare plassere plakaten rett på gulvet og lene den inntil veggen. Da anbefaler vi at du bruker større plakater, minst 50×70 cm.

Neutral Basics 100×140 cm

3. Fyll hele veggen med bilder!

Lag en bildevegg hvor du fyller hele veggen, fra topp til bunn, med dine favoritt posters og plakater! Har du en vegg i huset som du ikke helt vet hva du skal dekorere med? Fyll den med bilder! Denne typen bildevegg har blitt mer og mer populær, og vi blir så glade for å se at kunstplakater får enda mer fokus i hjemmet!

4. Armeringsnett

Et armeringsnett er perfekt for å vise fram våre kunstkort! Bruk ulike klyper til å feste kortene til nettet og kombiner dem gjerne med, for eksempel, personlige notater, smykker, maleprøver eller hva enn du føler for! Armeringsnett er perfekt for disse små kunstverkene.

Er du med så langt? Det er nå det blir ordentlig interessant…

5. Lag en hylleboks

En hylleboks kan være veldig enkel å bygge. Avhengig av hvor pent, og nøyaktig du vil ha det finnes det ulike måter å lage denne på. Vi har valgt å lage våre eksempler med gips og stendere. Dette krever noe mer arbeid, da det må pusses og sparkles, men vi synes sluttresultatet er det fineste. Ønsker du en mindre avansert variasjon kan du gå for denne IKEA hacken!

Uansett hvordan du velger å lage denne hylleboksen, er ideen at du får en hylle bak sengen eller sofaen til å plassere rammene dine. Vi syns det er stilig å male hyllen i en kontrastfarge til veggen, men mulighetene er selvfølgelig mange!

6. Ramme i ramme?

Er du i det kreative hjørnet, og ønsker en unik bildevegg, kan du prøve dette! Å lage en ramme rundt rammene gir massevis av fokus til bildet, og det gir også veggen et blikkfang. I dette eksemplet har vi brukt lister og malt dem. Du kan også bruke canvas rammer eller andre typer profiler for å lage denne bildeveggen.

Velg uttrykket du ønsker på de ytre rammene ved å male dem i ønsket farge, eller gjør som vi har gjort: Mal dem i samme fargekode som veggen, men med litt mer glansgrad for å skape kontrast.

Veggen er malt med Jotun Lady Pure Color Supermatt, Dempet Sort, og listene er malt med Lady Supreme Finish Halvblank, Dempet Sort.

7. Rammer på boks!

Hva med å gi bildeveggen din et lekent uttrykk med bokser? Lag boksene på samme måte som nevnt tidligere, og heng bildene på dem. Dette gir en kul 3D effekt til veggen, og et unikt preg. Prøv gjerne også med ulike størrelser og dybder, og lag en bildevegg ingen andre har!

Veggen er malt med Jotun Lady Pure Color Supermatt, Dempet Sort, og boksene er malt med Lady Supreme Finish Halvblank, Dempet Sort.

8. Heng plakatene på spiler!

Dette er en av våre personlige favorittløsninger! Å bruke trespiler til ulike løsninger i hjemmet har blitt en trend i nordiske hjem, og vi digger hvor mange kreative bruksområder dem har! Til denne bildeveggen kan du henge posters rett på spilene, og la hele veggen din være et kunstverk!

Den naturlige trestrukturen gir rommet en varm og inviterende atmosfære, men å male dem er absolutt også en mulighet! Gi dem en kontrastfarge, eller gjør som vi nevnte tidligere, mal dem i samme fargen som veggen bare med litt mer glansgrad for en diskré kontrast.

Veggen er malt med Jotun Lady Pure Color Supermatt, Dempet Sort, og spilene er malt med Lady Supreme Finish Halvblank, Dempet Sort.

9. Lag bildeveggen inni spilene!

Dette er en utrolig kul løsning til en unik bildevegg. Det finnes flere måter å bruke trespiler til å lage bildevegger på, og her har vi valgt å lage plass til plakatene i midten av hele spileveggen! Vi har i tillegg malt dette området i en annen farge enn resten av veggen, slik at bildene virkelig får alt fokuset.

I dette eksemplet har vi også malt området i midten i en annen farge, for å skape enda mer fokus på bildet.

For å gjøre det enda mer interessant (hvis det overhodet er mulig): Horisontal spilevegg, MED bildevegg i midten! *pause for applaus*

10. Bildevegg som romdeler!

OMG, denne bildeveggen er kanskje en av de kuleste vi har laget til nå! Satt sammen av stålvaier og spiler. That’s it! Det krever selvfølgelig litt arbeid, men med litt planlegging kan du lage den selv hjemme! Vaieren festes i spilene, og du fester noen skruer i spilene mellom rammene slik at de har noe å henge på.

Denne bildeveggen fungerer også som en skikkelig kul romdeler, og du kan lage den etter hvor mange posters du vil ha, og hvor store du ønsker de skal være. I vårt eksempel har vi satt sammen t0 rammer i høyde og bredde, alle i 50×70 cm. Bildene plasseres rygg til rygg, slik at du får motiver på begge sider av romdeleren, til sammen 12 bilder!

Dette var da altså våre 10 unike bildevegger, og vi håper denne inspirasjonen har satt kreativiteten din i høygir! Vi deler, som nevnt, daglig inspirasjon på Instagram og Facebook, så følg oss gjerne der for kreative drypp i hverdagen.

Kjenner du noen som burde lest dette blogginnlegget? Del det gjerne på Facebook!

Xx

Thea | Co-Founder & Designer
People of Tomorrow

Colorpop | Trend 2021 | People of Tomorrow

Colorpop Spring 2021

Sometimes the neutral approach just doesn’t cut it. Have you noticed all the vibrant colors popping up on the ‘Gram lately? Saturated outfits in pink,